Hypotheekrente zakt naar laagterecord

De hypotheekrente is naar een nieuw laagterecord gezakt. Een hypotheek met een looptijd van tien jaar met Nationale Hypotheekgarantie staat op 2,37 procent.
Dat blijkt uit cijfers van Welke Beheer, waaronder ook Huis & Hypotheek en Hypotheekshop vallen, schrijft het Financieele Dagblad maandag.
Het vorige record, 2,39 procent, stamt uit mei van dit jaar. Vijf jaar geleden moesten consumenten nog het dubbele rentepercentage betalen voor dezelfde hypotheek.
Een hypotheek met een looptijd van twintig jaar staat nu op 2,99 procent. Alleen in mei dook dit percentage onder de 3, destijds was dat 2,94 procent.
De rente staat zo laag dankzij het omvangrijke opkoopprogramma van onder andere Europees staatspapier waarmee de Europese Centrale Bank (ECB) dit voorjaar begon.
Daardoor is de rente op Nederlandse staatsleningen flink gedaald. De hypotheekrente volgt meestal de trend van de rente op staatsobligaties.

bron: NU.nl

Adviesgesprek

Door de lage rente wordt het extra aantrekkelijk om een woning te kopen. Daarbij is het goed om te bekijken of u uw bestaande hypotheek kan aanpassen of oversluiten. Wij adviseren u, tijdens ons eerste kosteloze hypotheekgesprek, graag over de mogelijkheden.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met hypotheken@baswolf.nl of u belt tijdens kantoortijden naar 0485-313239